Faza 1

Studiu documentar cu privire la reabilitarea producției de carne prin implementarea tehnologiei de creștere-exploatare ”vaca de carne” la rasa Pinzgau de Transilvania și amenajarea spațiului pentru cazare

Obiectivul fazei:

Aprofundarea documentării privind importanța și aptitudinile rasei spre producția de carne, în vederea alcătuirii eficiente a tehnologiei de creștere, având ca scop implementarea exploatării în sistemul ”vaca de carne” în gospodăriile populației.

Amenajarea unui spațiu de cazare cât mai asemănator cu condițiile și arhitectura zonei montane ale țării noastre, încercând să păstrăm gradul de rusticitate ridicat.

Rezultate preconizate pentru atingerea obiectivului fazei:

Activitatea 1.1. Studiu bibliographic referitor la implementarea tehnologiei de creștere exploatare ”vaca de carne” la rasa locală Pinzgau de Transilvania

Activitatea 1.2. Amenajarea spațiului de cazare pentru lotul experimental de animale

Stadiul realizării proiectului:

Proiectul ADER 10.1.1.: Cercetări privind aptitudinile rasei Pinzgau de Transilvania în directia productiei de carne, aflat în primul an de desfășurare, are stabilit pentru anul 2019 o singură fază, respectiv Faza 1 - Studiu documentar cu privire la reabilitarea producției de carne prin implementarea tehnologiei de creștere-exploatare ”vaca de carne” la rasa Pinzgau de Transilvania și amenajarea spațiului pentru cazare.

Obiectivul propus a fost atins în totalitate, activitățile asumate prin prezentul proiect s-au efectuat de personalul de cercetare al echipei proiectului, conform planului de derulare prevăzut în contractual de finanțare.